Чисельне моделювання висхідного повітряного потоку з частинками біопалива - Басок, Б.І.; Давиденко, Б.В.; Новіков, В.Г.; Гончарук, С.М. (Промышленная теплотехника, 2017)
В роботі наведено результати чисельного моделювання висхідної течії повітря з твердими частинками біопалива в каналі зі змінним перерізом. Визначено особливості руху частинок та їх динамічні характеристики в залежності від швидкості повітряного потоку на вході в канал. В работе представлены результаты численного моделирования восходящего течения воздуха с твердыми частицами биотоплива в канале с переменным сечением. Определены особенности движения частиц и их динамические характеристики в зависимости от скорости воздушного потока на входе в канал. The paper presents the results of numerical modeling of the ascending air flow with solid biofuel particles in a channel with a variable cross-section. Features of particle motion and their dynamic characteristics depending on the speed of air flow at the entrance to the channel are determined.