Дослідження ефективності зниження оксидів азоту при застосуванні вдосконаленого методу триступеневого спалювання вугілля з використанням вугілля в якості палива допалення - Кобзар, С.Г.; Халатов, А.А. (Промышленная теплотехника, 2017)
Проведено дослідження впливу застосування низькореакційного палива відновлення вугільного пилу на одночасний перебіг процесів відновлення оксидів азоту за механізмами Reburning та селективного некаталітичного відновлення. Дослідження показало можливість знизити викиди оксидів азоту до 80 % порівняно зі одноступеневим спалювання вугілля. Проведено исследование влияния применения низкореакционного топлива дожигания угольной пыли на одновременное протекание процессов восстановления оксидов азота согласно механизмам Reburning и селективного некаталитического восстановления. Исследование показало возможность снизить выбросы оксидов азота до 80 % по сравнению с одностадийным сжиганием угля. The investigation of the influence of the low reactivity reburning fuel coal dust on the simultaneous processes of the nitrogen oxides reduction in accordance with the mechanisms Reburning and selective non-catalytic reduction was carried out. The study showed the possibility to reduce the nitrogen oxides emissions up to 80 % compared with single-stage coal combustion.