Потреба на опалення будівлі та ексергетична модель теплового комфорту - Дешко, В.І.; Буяк, Н.А. (Промышленная теплотехника, 2017)
Розроблено регресійну модель для визначення комфортної температури повітря у кімнаті відповідно до ексергетичного підходу, яка залежить від параметрів людини та будівлі. Визначено вплив на потребу на опалення факторів, що залежать від людини та будівлі, із застосуванням енергетичного та ексергетичного підходів до комфортних умов у приміщенні. Разработана регрессионная модель для определения комфортной температуры воздуха в комнате в соответствии с эксергетическим подходом, которая зависит от параметров человека и здания. Определено влияние на потребность на отопление факторов, зависящих от человека и здания, с применением энергетического и эксергетического подходов к комфортным условиям в помещении. Developed regression model to determine a comfortable temperature in the room under exergy approach that vary depending on the person and buildings. The influence for building heating need of factors that depend on humans and buildings using energy and exergic approach to comfort indoors are identifieded.