“…Немов крізь пальці, витекли віки…”: есхатологічна модель світу в “Бермудському трикутнику” Ігоря Римарука - Анісімова, Н. (Слово і Час, 2010)
У статті розглядаються есхатологічні мотиви та образи збірки “Бермудський трикутник”, пов’язані з
біблійним Апокаліпсисом. Визначено зміни світоглядного і стильового планів у зіставленні з попередніми
поетичними книжками цього автора. Аналізується художня своєрідність поетичних текстів. The article examines the main motifs and images of I. Rymaruk’s “Bermuda Triangle” in their relation to biblical
Apocalypse. The author analyses the literary quality of this collection of poems, paying special attention to the
changes in worldview and style which distinguish it from previous poetic books of the same writer. В статье рассматриваются основные мотиви
и образы сборника “Бермудский треугольник”, связанные с Библией. Определяются изменения
мировозренческого и стилевого планов в сопоставлении с предыдущими поэтическими
книжками этого автора. Анализируется художественное своеобразие поэтических текстов.