Проявление нелинейных эффектов в оптических волокнах - Беспрозванных, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Переход с традиционных электрических кабелей связи на оптические заставил рассмотреть вопросы, связанные с нелинейными эффектами в волокне при распространении оптического излучения. Перехід з традиційних електричних кабелів зв’язку на оптичні примусив розглянути питання, пов’язані з нелінійними ефектами в волокні при розповсюджені оптичного випромінювання. Transition from conventional electric communication cables to optical ones has forced to consider questions connected with nonlinear effects in a fiber at propagation of optical radiation.