Математичне моделювання перехідних процесів лінійних асинхронних електродвигунів - Голенков, Г.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Розроблено методику розрахунку графоаналітичним методом часу перехідного процесу запуску лінійного асинхронного електропривода електромагнітного молоту, обґрунтовано місце розташування датчиків контролю переміщення бігуна (ударника) і дано передумови для розробки алгоритму керування роботи молоту для забивання паль. Разработана методика расчёта графоаналитическим методом времени переходного процесса запуска линейного асинхронного электропривода электромагнитного молота, обосновано место расположения датчиков контроля перемещения бегуна (ударника) и даны предпосылки для разработки алгоритма управления работы молота для забивки свай. A design procedure for calculating transient process duration at electromagnetic hammer linear induction motor activation via a graph - analytical method is developed. Location of transducers for the runner (hammer) displacement monitoring is substantiated, and grounds for development of pile-driving hammer operation control algorithm are given.