Силові схеми перетворювальних агрегатів головних тягових підстанцій метрополітена з повздовжньою лінією живлення - Хворост, М.В.; Божко, В.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Розглянуті шестипульсні і дванадцятипульсні схеми випрямлячів для перетворювальних агрегатів тягових підстанцій метрополітенів. Показано, що найкращою схемою випрямляча для головних тягових підстанцій метрополітену з повздовжньою високовольтною лінією живлення, забезпечуючого стабілізацію вихідної напруги є дванадцятипульсна напівкерована схема випрямляча послідовного типу з реверсним вольтододатком. Рассмотрены шестипульсовые и двенадцатипульсовые схемы выпрямителей для преобразовательных агрегатов тяговых подстанций метрополитенов. Показано, что наилучшей схемой выпрямителя для главных тяговых подстанций метрополитена с продольной высоковольтной линией питания, обеспечивающего стабилизацию выходного напряжения, является двенадцатипульсовая полууправляемая схема выпрямителя последовательного типа с реверсивной вольтодобавкой. Six-pole and twelve-pole circuits of rectifiers for converter assemblies in the main traction substations of underground railway are considered. A partially-controllable twelve-pole series rectifier circuit with reversible boost is shown to be the best circuit for the main traction substations of underground railway with a longitudinal supply line which secures output voltage stabilization.