Доля, Муза, Слава в поезії Івана Світличного: екзистенціальний і діалогічний аспекти - Токмань, Г. (Слово і Час, 2010)
Стаття присвячена універсальним мотивам поезії І. Світличного. Авторка на засадах положень екзистенціалізму та діалогізму досліджує особливості мотивів Долі, Музи, Слави у віршах. На основі аналізу інтертекстуальних елементів дослідниця інтерпретує діалог віршів І. Світличного із творами Т. Шевченка. Текстуальний аналіз поезій І. Світличного дав можливість окреслити характерні риси його цінностей і стилю. The paper deals with the universal motifs in the poetry by I. Svitlychny. The author explores the motifs of destiny, muse, and glory, locating them within the existentialist and dialogistic paradigms. By way of intertextual analysis, the researcher unfolds the dialogical relations between I. Svitlychny’s poems and the works by T. Shevchenko. The close reading of I. Svitlychny’s poems makes it possible to outline the basic values and stylistic devices used by the writer. Статья посвящена универсальным мотивам поэзии И. Свитличного. В ней автор на основе положений экзистенциализма и диалогизма исследует особенности мотивов Судьбы, Музы, Славы в стихотворениях. Основываясь на анализе интертекстуальных элементов, статья интерпретирует диалог стихотворений И. Свитличного с произведениями Т. Шевченко. Текстуальный анализ стихотворений И. Свитличного дал возможность определить характерные черты его ценностей и стиля.