Петр Леонидович Капица – основоположник техники сильных импульсных магнитных полей - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Приведен краткий исторический очерк по проблеме получения сильных постоянных и импульсных магнитных полей. Отмечен значительный вклад выдающегося советского физика-экспериментатора Капицы П.Л. в решение данной проблемы. Наведено короткий історичний нарис з проблеми отримання сильних постійних та імпульсних магнітних полів. Відзначено значний вклад визначного радянського фізика-експериментатора Капиці П.Л. в рішення даної проблеми. A brief sketch on the history of the problem of strong constant and pulsed magnetic field generation is given. A significant contribution of the prominent Soviet physicist - experimentalist P.L. Kapitza to solution of this problem is described.