Основи проектного розрахунку вакуумних електропомп об'ємного типу - Завгородній, В.Д.; Кліменко, В.В.; Снітков, І.Ф.; Шеремета, Р.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Викладено методику проектного розрахунку інтегрованих вакуумних електропомп об'ємного типу, яка дозволяє за заданими експлуатаційними параметрами визначити конструкційні параметри як пневмокамер, так і привідного двигуна. Наведено приклад застосування методики і порівняння розрахункових величин з експериментальними. Изложена методика проектного расчета интегральных вакуумных насосов объемного типа, которая позволяет по заданным эксплуатационным характеристикам определить конструктивные параметры пневмокамер и приводного двигателя. Приведен пример применения методики и сравнение расчетных величин с экспериментальными. A design calculation technique for volumetype vacuum electropumps that allows determining the basic design parameters of the pump and parameters of its driving motor is expounded. An example of the technique application is given, comparison of calculated data with experimental ones made.