Динамическая модель развития дугового разряда - Павленко, Т.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
В данной работе рассматривается влияние дуговых процессов на рабочую поверхность электродов. Анализ проводится на основе системы уравнений тепло-массо-электропереноса в динамической системе катод-локально разогретая плазма-анод. В результате проведенного анализа достигнуты решения, связанные с дискретным перемещением катодных пятен, показано влияние высокоэнтальпийных потоков газов и плазмы, поступающих из приэлектродных областей и непосредственное действие механизма эрозии на контакты и электроды. У роботі розглянут вплив дугових процесів на робочу поверхню електродів. Аналіз проводиться на основі систем зрівняння тепло-масо та -електропереносу в динамічній системі катод-локально рівноважна плазма-анод. У наслідку здійснуваного аналізу здобути рішення, що до пов′язання з діскретним переміщенням катодних плям, впливом високоентальпійних потоків газів та плазми, що до надходження їх з приелектродних областей та безпосередньої дії механізму ерозії контактів та електродів. The paper analyzes action of arc processes on the work surface of electrodes. The analysis is based on a combined equation of heat-and-massand- electron transfer in a dynamic system of “cathode - locally-heated plasma – anode”. The analysis results in both obtaining solutions relating to discrete cathode spot displacement and demonstrating influence of high-enthalpy gas and plasma fluxes coming from near-electrode zones and direct action of erosion on contacts and electrodes.