Моделирование линейного вентильно-реактивного двигателя с поперечным магнитным потоком - Рымша, В.В.; Радимов, И.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Представлены результаты моделирования трехмерного магнитного поля в линейном вентильно-реактивном двигателе (ЛВРД) с поперечным магнитным потоком с учетом нелинейных свойств ферромагнитных материалов. На основе результатов моделирования магнитного поля проведен расчет электромагнитных сил (ЭМС), действующих на подвижный элемент ЛВРД. Отражены данные сопоставительного анализа результатов расчета силы одностороннего магнитного притяжения при двухмерном и трехмерном моделировании. Наведено результати моделювання тривимірного магнітного поля у лінійному вентильно-реактивному двигуні (ЛВРД) з поперечним магнітним потоком з урахуванням нелінійних властивостей феромагнітних матеріалів. На основі результатів моделювання магнітного поля проведено розрахунок електромагнітних сил (ЕМС), які діють на рухомий елемент ЛВРД. Відображені данні порівняльного аналізу результатів розрахунку сили однобічного магнітного притягання при двовимірному та тривимірному моделюванні. Results of 3D modeling of magnetic field in a linear transversal flux switched reluctance motor are presented. On the basis of the magnetic field simulation results, electromagnetic forces acting on the moving element of the motor are calculated. Comparative analysis of results of unidirectional magnetic attraction force calculations for 2D and 3D simulations are given.