Параметры частичных емкостей как индикатор состояния контрольных кабелей АЭС - Набока, Б.Г.; Беспрозванных, А.В.; Штангей, А.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Представлены результаты измерений в лабораторных условиях параметров частичных емкостей образцов контрольных кабелей с экранированными парами, находившихся в гермозонах, чистых зонах и хранившихся на складах энергоблоков АЭС. Обнаружены различия соотношений величин частичных емкостей и тангенсов углов диэлектрических потерь, которые предлагается использовать как индикатор состаренных изделий. Представлені результати вимірювань в лабораторних умовах параметрів часткових ємностей зразків контрольних кабелів з екранованими парами, що були в експлуатації в гермозонах, чистих зонах та на складах енергоблоків АЕС. Знайдені відмінності відносних значень часткових ємностей та тангенсів кутів діелектричних втрат, які пропонується використовувати як індикатори зістареності кабелів. Results of laboratory measurements of partial capacitance parameters of shielded-pair control cable specimens that were located in containment and pure zones and stored in nuclear power station storehouses are presented. Differences of partial capacitance ratios and dielectric losses ratios are revealed, which are recommended to be utilized as an aged product indicator.