Исследование индукционно-динамического двигателя, возбуждаемого от низковольтного емкостного накопителя - Болюх, В.Ф.; Марков, А.М.; Лучук, В.Ф.; Щукин, И.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Предложены критерии оценки эффективности индукционно-динамического двигателя при работе в различных режимах. Исследована работа двигателя при возбуждении от емкостного накопителя, обеспечивающего различную форму импульса тока индуктора. Установлено, что использование низковольтного источника значительной емкости целесообразно при малом числе витков индуктора и большом сечении его токопроводящей шины. Изготовлена и экспериментально испытана конструкция двигателя, предназначенного для пробивания жестких магнитных дисков. Запропоновані критерії оцінки ефективності індукційно-динамічного двигуна при роботі в різних режимах. Досліджена робота двигуна при збудженні від ємнісного накопичувача, що забезпечує різну форму імпульсу струму індуктора. Визначено, що використання низьковольтного джерела значної ємності доцільно при малій кількості витків індуктора і значному поперечному перетину його струмопровідної шини. Виготовлена і експериментально випробувана конструкція двигуна, що призначений для пробивання жорстких магнітних дисків. Efficiency criteria for a dynamic induction motor operating in various modes are introduced. The motor operation is studied under excitation from a capacitive accumulator providing various inductor current pulse shapes. Utilization of a lowvoltage high-capacitance capacitive accumulator is advisable for a small number of the inductor winding turns and a large cross-section of the inductor conductive bus. A motor model intended for platter punching is built and tested.