Використання віброзбуджувача з індукційним лінійним двигуном для проходки горизонтальних свердловин - Голенков, Г.М.; Бондар, Р.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Розглянуто питання, пов'язані із застосуванням різних методів безтраншейної проходки свердловин. Проведено аналіз існуючих конструкцій віброзбуджувачів. Запропоновано конструкцію індукційного лінійного віброзбуджувача й обґрунтовано теоретичні основи його роботи. Рассмотрены вопросы, связанные с применением различных методов бестраншейной проходки скважин. Сделан анализ существующих конструкций вибровозбудителей. Предложена конструкция индукционного линейного вибровозбудителя и обоснованы теоретические основы его работы. Problems of application of various methods of trenchless well-drifting are considered. Existing designs are analyzed and estimation of their functioning is made. A design of a linear induction vibroexciter is introduced, theoretical grounds of its operation elaborated.