Особливості Ψ– та А – моделей асинхронного мотора у фазних координатах - Чабан, А. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Предложен сравнительный анализ Ψ–модели и А–модели асинхронного двигателя у фазовых координатах. А также предложен иной поход к формированию А–модели машины у фазових координатах .Дифференциальные уравнения А–модели представлены в нормальной форме Коши. Результаты расчета на ЭВМ использовались для анализа токов и скоростей вращения асинхронной машины ,исследрвания которых проводилось двумя типами математических моделей. Запропоновано порівняльний аналіз Ψ–моделі та А–моделі асинхронного мотора у фазних координатах. А також показано новий підхід до формування А–моделі машин у фазних координатах. Диференціальні рівняння А–моделі представлені в нормальній формі Коші. Результати комп’ютерної симуляції використовуються для аналізу струмів та швидкості обертання асинхронної машини, які досліджувались на прикладі двох типів математичних моделей. A comparative analysis of Ψ- and A-models of an induction motor in phase coordinates is suggested. A new approach for building A-models of an induction motor in phase coordinates is introduced. Differential equations of the A-model are presented in Cauchy normal form. Results of currents and motor speed computation are used to show advantage of A-model in computation practice.