Стохастические переходные электромагнитные процессы в силовых цепях электровозов при резком изменении напряжения на токоприёмнике - Костин, Н.А.; Мищенко, Т.Н.; Гилевич, О.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Предложен метод вероятностного анализа стохастических электромагнитных процессов в силовых цепях электроподвижного состава. Выполнены и проанализированы результаты численных расчётов процессов в аварийном режиме снятия и последующего восстановления напряжения на токоприёмнике первого украинского электровоза посто- янного тока ДЭ 1. Запропоновано метод імовірнісного аналізу стохастичних електромагнітних процесів в силових колах електрорухомого складу. Виконані і проаналізовані результати чисельних розрахунків процесів в аварійному режимі зняття та подальшого відновлення напруги на струмоприймачі першого українського електровоза постійного струму ДЕ 1. A probabilistic-analysis method for stochastic electromagnetic processes in power circuits of rolling stock is introduced. Results of numerical calculations of emergency-operation processes under voltage removal and its subsequent recovery on the current-collector of the first Ukrainian DC locomotive DE1 are analyzed.