Electromagnetic terrorism: new hazards - Gurevich, V. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
A new kind of terrorism is considered, namely, electromagnetic terrorism. The history of development of this kind of weapon is described, and information on countries, companies, and leading experts in the area is given. It is shown that modern power objects are quite vulnerable to intentional electromagnetic action because of wide application of microprocessor-based protective relays and computers. Accessibility of special equipment allows carrying out successful terrorist attacks on such objects. Спроба привернути увагу до небезпеки нового виду тероризму: електромагнітного. Приведені відомості з відкритих джерел про історію створення нового виду зброї, про країни, компанії і фахівців, що займають лідируюче положення в цій області. Показано, що сучасні електроенергетичні об'єкти дуже вразливі щодо навмисних електромагнітних впливів, враховуючи широке застосування мікропроцесорної техніки і комп'ютерів в умовах, коли вже сьогодні на ринку є технічні засоби, що дозволяють здійснювати атаки на такі об'єкти. Попытка привлечь внимание к опасности нового вида терроризма: электромагнитного. Приведены сведения из открытых источников об истории создания нового вида оружия, о странах, компаниях и специалистах, занимающих лидирующее положение в этой области. Показано, что современные электроэнергетические объекты весьма уязвимы в отношении преднамеренных электромагнитных воздействий из-за широкого применения микропроцессорной техники и компьютеров в условиях, когда уже сегодня на рынке имеются технические средства, позволяющие осуществлять атаки на такие объекты.