Математична модель для розрахунку пускових характеристик асинхронного двигуна з урахуванням еквівалентних контурів втрат в сталі статора і ротора - Попович, О.М.; Головань, І.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Запропонована уточнена математична модель з урахуванням еквівалентних контурів втрат в сталі статора і ротора від вихрових струмів для формування пускових характеристик асинхронних двигунів з частотозалежними параметрами ротора. Предложена математическая модель с учетом эквивалентных контуров потерь в стали статора и ротора от вихревых токов для формирования пусковых характеристик асинхронных двигателей с частотозависимыми параметрами ротора. A mathematical model of an induction motor that takes into account equivalent eddy-current loss contours in the stator and rotor steel is elaborated. The model is intended for construction of starting characteristics of induction motors with the rotor’s frequency dependent parameters.