Любов і біль: таємниці літературного формотворення - Мороз, Л. (Слово і Час, 2010)
Авторка роздумує про роль емоційного світу митця у формуванні індивідуального художнього стилю,
про необхідність глибше досліджувати цей таємничий процес. Запропоновано “нетрадиційне” прочитання
деяких образів-символів у творах Олександра Довженка та Григора Тютюнника. The paper deals with the role of emotions in formation of the individual literary style as well as with the
need for more profound investigation of this enigmatic process. The author proposes an unconventional
reading of some of the symbols which can be found in the works by Oleksandr Dovzhenko and
Hryhir Tiutiunnyk. Автор размышляет о роли эмоционального мира художника
в формировании индивидуального художественного стиля,
о необходимости глубже исследовать этот таинственный
процесс. Предпринята попытка “нетрадиционного” прочтения
некоторых образов-символов в произведениях Александра
Довженко и Григора Тютюнника.