Літературна спадщина гетьмана Пилипа Орлика - Трофимук, О. (Слово і Час, 2010)
У статті подано стислий огляд літературної спадщини гетьмана Пилипа Орлика, розглянуто головні ідеї, викладені в його літературних творах та Конституції 1710 року. The article attempts to make brief review of Pylyp Orlyk’s literary heritage. The author dwells on the hetman’s key ideas developed in his literary works as well as in his Constitution of 1710. В статье представлено краткое обозрение литературного наследия гетмана Пылыпа Орлыка, анализируются основные идеи, изложенные в его литературных произведениях и Конституции 1710 года.