Мережева література: нова форма чи зміст? - Герасименко, Н. (Слово і Час, 2010)
Авторка докладно досліджує новий різновид сучасної літератури – мережеву. Крізь призму аналізу
текстів віртуальної літератури дослідниця визначає особливості цього явища, характеризує позитиви
та негативи його підвидів, розглядає можливість створення нелінійних, розгалужених структур та
перетворення їх на літературний текст. The author proposes a thorough examination of a new kind of contemporary writings, i.e., the net literature.
Citing a number of virtual texts, the author determines the features of this phenomenon, describes the advantages
and drawbacks of its varieties, and studies the possibility of creating non-linear, ramified structures which could
be subsequently transformed into a literary text. Автор статьи подробно исследует новую разновидность
современной литературы – сетевую. В результате анализа
текстов виртуальной литературы исследовательница
определяет особенности этого явления, характеризует
позитивы и негативы его подвидов, рассматривает
возможность создания нелинейных, разветвленных структур
и превращение их в литературный текст.