Влияние технологии заливки короткозамкнутой обмотки ротора медью асинхронного электродвигателя на потери в стали - Иванов, В.А.; Гривин, С.А.; Чувашев, В.А.; Чуванков, В.Ю. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Экспериментально подтверждено влияние технологии заливки короткозамкнутой обмотки ротора медью на магнитные свойства электротехнической стали во взрывозащищенных асинхронных двигателях мощностью до 400 кВт. Существенное снижение потерь в стали сердечника ротора (и повышение КПД на 1,2…1,8%) будет происходить также и в тяговых асинхронных двигателях мощностью от 400 до 1200 кВт для новых транспортных средств, питаемых от преобразователей частоты от 48 до 150 Гц. Експериментально підтверджений вплив технології заливання короткозамкнутої обмотки ротора міддю на магнітні властивості електротехнічної сталі в вибухозахищених асинхронних двигунах потужністю до 400 кВт. Істотне зниження втрат у сталі сердечника ротора (і підвищення ККД на 1,2...1,8%) буде відбуватися також і в тягових асинхронних двигунах потужністю від 400 до 1200 кВт для нових транспортних засобів, що живляться від перетворювачів частоти від 48 до 150 Гц. Influence of a copper squirrel-cage rotor casting technology on magnetic properties of electric steel in explosion-proof induction motors of up to 400 kW has been proved experimentally. Significant decrease in rotor core steel losses (and increase in motor efficiency by 1.2…1.8 %) is expected for traction induction motors of 400 kW to 1200 kW used in new transportation facilities fed from 46-150 Hz frequency converters.