К вопросу построения систем диагностики неисправностей асинхронных электродвигателей - Федоров, М.М.; Ткаченко, А.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Представлен анализ отказов асинхронных электродвигателей. Рассмотрены причины возникновения и характер развития неисправностей. Приведен анализ существующих подходов к построению систем диагностики. Предложена структура системы контроля текущего состояния асинхронных электродвигателей, использующая данные о мгновенных значениях токов и напряжений статора. Наведено аналіз несправностей асинхронних електродвигунів. Розглянуто причини виникнення та характер розвитку типових вiдмов. Наведений аналіз існуючих методів будування систем дiагностики. Запропонована структура системи контроля технiчного стану асинхронних двигунів, яка використовує інформацію про миттЕвi значення струмів та напруг статора. The paper presents analysis of induction motor failures. Causes of fault initiation and fault behavior are studied. Available approaches to fault monitoring system designing are analyzed. A current-state monitoring system structure for induction motors is introduced.