Математичне моделювання електромеханічних коливних процесів багатомасової системи з асинхронним приводом - Чабан, А. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Запропоновано метод аналізу коливних процесів багатомасової системи асинхронного електроприводу у фазних координатах. Також показано новий підхід до формування математичної моделі крутильних коливань системи з глибокопазним приводним асинхронним мотором. Диференціальні рівняння моделі представлені в нормальній формі Коші. Результати комп’ютерної симуляції використовуються для аналізу кутової швидкості обертання асинхронної машини та пружних моментів, які виникають у муфтових з’єднаннях валопроводів електроприводу. Предложен метод анализа колебательных процессов многомассовой системы асинхронного электропривода в фазных координатах. Также предложен иной поход к формированию математической модели крутящихся колебаний системы с глубокопазным приводным асинхронным двигателем. Дифференциальные уравнения модели представлены в нормальной форме Коши. Результаты расчета на ЭВМ использовались для анализа угловой скорости машины и упругих моментов, возникающих в муфтовых соединениях валопроводов электропривода. The paper introduces an electromechanical oscillation process analysis method for a multimass system with a deep-bar induction motor drive. Processes are described in phase coordinates. Differential equations of the electromechanical system are given in a normal Cauchy form. Results of computations have been used for analysis of the motor angular rate and elastic torques in drive shafting coupling joints of the electric drive.