Эмилий Христианович Ленц − один из основоположников науки об электромагнетизме - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Приведен краткий исторический очерк о научной деятельности выдающегося русского физика Ленца, внесшего большой вклад в развитие учения об электрических и магнитных явлениях. Наведено короткий історичний нарис про наукову діяльність визначного російського фізика Ленца, який зробив великий внесок у розвиток вчення про електричні та магнітні явища. A brief historical essay on scientific activity of the outstanding Russian physicist E.C. Lenz, who contributed greatly to development of theory of electromagnetic phenomena, is presented.