Оптимизация параметров электромагнитов управления магнитным полем - Пелевин, Д.Е. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Определены критерии оптимизации электромагнитов управления магнитным полем по массе и потребляемой мощности при заданном максимальном габаритном размере. Предложена схема расчета электромагнитов с наконечниками, которая может быть положена в основу инженерных методик их расчета. Визначені критерії оптимізації електромагнітів керування магнітним полем по масі та споживаній потужності при заданому максимальному габаритному розмірі. Запропоновано схему розрахунку електромагнітів з наконечниками, яка може бути взята за основу у інженерних методиках їх розрахунку Criteria for magnetic field control electromagnet optimization over weight and power consumption for a given maximum overall dimension are specified. A calculation procedure for cupped electromagnets that may be applied in engineering calculation techniques is introduced.