Волновой электронный пакет проводника с электрическим током проводимости - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
На основе фундаментальных принципов квантовой механики и электродинамики разработана приближенная математическая модель, описывающая основные волновые и геометрические характеристики волнового электронного пакета тонкого металлического проводника с электрическим током проводимости произвольных амплитудно-временных параметров. Приведены данные, подтверждающие достоверность полученных расчетных результатов. На основі фундаментальних принципів квантової механіки та електродинаміки розроблена наближена математична модель, яка описує основні хвильові та геометричні характеристики хвильового електронного пакету тонкого металевого провідника зі електричним струмом провідності довільних амплітудно-часових параметрів. Надані дані, які підтверджують достовірність отриманих розрахункових результатів. On basis of fundamental principles of quantum mechanics and electrodynamics, an approximate mathematical model is developed to describe fundamental wave and geometric characteristics of a wave electron package of a thin metallic conductor with electric conduction current of arbitrary amplitude-time parameters. Data are given to prove validity of analytical data obtained.