Методичні питання визначення нагрівання обмоток потужних асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором в пусковому режимі - Бурковський, А.М.; Рибалко, О.О. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Метод розрахунку нагрівання обмоток потужних асинхронних двигунів в пусковому режимі, що включає розрахунок напруги на затисках двигуна і його моментної характеристики при реальній напрузі, розрахунок пускових втрат в обмотках і їх розподіл по елементам теплової схеми заміщення обмоток; дано приклад розрахунку. Метод расчета нагрева обмоток мощных асинхронных двигателей в пусковом режиме, включающий расчет напряжения на зажимах двигателя при пуске и его моментной характеристики при реальном напряжении, расчет пусковых потерь в обмотках и их распределение по элементам тепловой схемы замещения обмоток; дан пример расчета. The paper presents a technique for calculation winding heating in high-power induction motors in starting conditions that includes calculation of terminal voltage in motor startup and its torque characteristic under real voltage, starting winding losses and their distribution over windings’ thermal equivalent circuit elements. A calculation example is given.