Диффузия частиц новых композиционных контактных материалов - Павленко, Т.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
В работе показан механизм диффузии компонентов контактных композиций, обладающих различными свойствами. В результате процесса диффузии происходит перераспределение зерен композиционного материала контактов, что приводит к уплотнению структуры, за счет чего повышается температура и вместе с тем увеличивается дугостойкость композиции. Данная композиция обладает особыми термоэмиссионными свойствами, которые приводят к уменьшению эрозии рабочей поверхности. У роботі показаний механізм дифузії компонентів контактних композицій, щодо володіння різними властивостями. У результаті процесу дифузії відбувається перерозподіл зерен композиційного матеріалу контактів, що зводить до згущення структури за рахунок температури, де також разом з тим збільшується дугостійкість композиції. Ця композиція має особисті термоемісійні властивості, які зводять до зменшення ерозії робочої поверхні. The paper shows diffusion mechanism for components of electric contact composites with different properties. The diffusion results in redistribution of the grains of contact composite material, which causes the structure compaction as well as temperature rise and arc resistance increase of the composite. The composite acquires special thermoemission properties that result in decreasing working surface erosion.