Вихревые токи в плоских листовых металлических заготовках - Батыгин, Ю.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Проведен теоретический в одновитковых индукторных системах для магнитно-импульсной обработки листовых металлов с конечной удельной электропроводностью. Достоверность полученных результатов подтверждается предельными переходоми. Установлено, что сдвиг по фазе между индуцированным сигналом и током в индукторе принадлежит диапазону Δφ ∊ [0.5π, π] . Проведено теоретичний у одновиткових індукторних системах для магніто-імпульсної обробки листових металів з кінцевою удільною електропровідністю. Дійсність отриманих результатів підтверджується граничними переходами. Встановлено, що зсув за фазою між індукованим сигналом та струмом у індукторі належить до діапазону Δφ ∊ [0.5π, π] . A theoretical analysis of electrodynamical processes in single-turn inductor systems for magnetic pulse working of sheet metals with real specific conductivity is fulfilled. Reliability of obtained results is verified by means of limit transmissions. The main result reveals the fact that phase bias between an induced signal and inductor current is in the range Δφ ∊ [0.5π,π].