Тягова асинхронна електропередача метровагона підвищеної ефективності - Хворост, М.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Запропонована структура тягової асинхронної електропередачі метровагона потужністю 1000 кВт дозволяюча при напрузі живлення 1500 В реалізувати концентровану систему тяги п’ятивагонних метропоїздів по схемі "два головні обмоторені вагони з кабінами управління в голові і хвості поїзда та три причепні вагони в середині". Показано, що к.к.д. запропонованої тягової асинхронної електропередачі навіть при використанні вузлів захисту від струмів короткого замикання тягових двигунів при відмовах в інверторі напруги буде не нижче за 0,92 при частоті широтно імпульсної модуляції інвертора 3 кГц. Предложена структура тяговой асинхронной электропередачи метро вагона мощностью 1000 кВт позволяющая при напряжении питания 1500 В реализовать смешанную систему тяги пятивагонных метро поездов по схеме "два головных обмоторенных вагона с кабинами управления в голове и хвосте поезда и три прицепных вагона в середине". Показано, что к.п.д. предложенной тяговой асинхронной электропередачи даже при использовании узлов защиты от токов короткого замыкания тяговых двигателей при отказах в инвертировании напряжения будет не ниже 0,92 при частоте широтно-импульсной модуляции инвертирования 3 кГц. The paper presents a propulsion asynchronous transmission structure for a 1000 kW underground carriage that allows implementing a combined propulsion system for five-carriage underground trains for feeding voltage of 1500 V with the following scheme: two head motorized carriages with driving compartments at the head and at the tail of the train with three other carriages between. It is shown that efficiency of the propulsion asynchronous transmission scheme introduced exceeds 0.92 at inversion pulse- width modulation frequency of 3 kHz even with utilization of current limiting units under voltage inversion failure.