Ієрархи церкви – історики Катеринославської губернії та Новоросії (забуті імена) - Татаринов, С.Й.; Богуненко, В.О. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
У статті розглядається внесок церковних ієрархів першої половини – середини ХІХ ст. у справу вивчення історії й старожитностей Катеринославської губернії та Новоросії. В статье рассматривается вклад церковных иерархов первой половины – середины ХІХ ст. в дело изучения истории и древностей Єкатеринославской губернии и Новоросии. In the article there is examined the deposit of church hierarchies in the matter of regional history researches of Katerynoslav Province and New Russia (Novorossia) region in the 19th century.