Математичне моделювання роботи коаксіально-лінійного синхронного вібратора установки для проходки горизонтальних свердловин - Голенков, Г.М.; Бондар, Р.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Рассмотрены вопросы, связанные с применением линейных синхронных вибраторов для бестраншейной проходки скважин. Предложена конструкция коаксиально-линейного синхронного вибратора с постоянными магнитами и математическая модель движения виброударной системы. Проведено исследование влияния формы силового импульса на механические параметры системы. Розглянуто питання, пов'язані із застосуванням лінійних синхронних вібраторів для безтраншейної проходки свердловин. Запропоновано конструкцію коаксіально-лінійного синхронного вібратора з постійними магнітами та математичну модель руху віброударної системи. Проведено дослідження впливу форми силового імпульсу на механічні параметри системи. Problems of linear synchronous vibrators application to pipe driving are considered. Design of a tubular linear synchronous vibrator with permanent magnets is introduced, a mathematical model of a vibropercussion system motion developed. Research into influence of power pulse shape on the system mechanical parameters is done.