“Примарне соло на кларнеті смутку”, або Один із переломів у львівському міському тексті - Левицький, В. (Слово і Час, 2010)
У статті досліджуються особливості урбаністичної рефлексії, розвинутої в поетичних творах
Б.-І. Антонича. Актуальність студії полягає у здійсненому зіставленні львівського і київського текстів,
зокрема, на рівні міфологем, сприйнятих письменниками-модерністами. This article explores the specific treatment of urban space typical of Bohdan-Ihor Antonych’s poetry. On
this basis, the author draws a comparison between Lviv and Kyiv texts as mythemes adopted by Ukrainian
modernist writers. В статье исследуются особенности урбанистической
рефлексии, развитой в поэтических произведениях
Б.-И. Антоныча. Актуальность студии заключается в
проведённом сопоставлении львовского и киевского текстов,
в частности на уровне мифологем, воспринятых писателями-модернистами.