Контроль четырех параметров ферромагнитных изделий на одной частоте зондирующего продольного магнитного поля ТВД - Себко, В.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Рассмотрен вихретоковый метод бесконтактного совместного определения геометрических, магнитных, электрических параметров и температуры цилиндрического изделия. При этом все исследования проводились только на одной частоте зондирующего продольного магнитного поля, которая соответствует максимальному значению фазового угла суммарной ЭДС трансформаторного вихретокового датчика ТВД и с учетом нагрева цилиндрического ферромагнитного изделия. Розглянуто вихрострумовий метод безконтактного спільного визначення геометричних, магнітних, електричних параметрів та температури циліндричного виробу. При цьому всі дослідження проводились тільки на одній частоті зондуючого повздовжнього магнітного поля, що відповідає максимальному значенню фазового кута сумарної ЕРС трансформаторного вихорострумового датчика ТВД та із урахуванням нагріву циліндричного феромагнітного виробу. An eddy-current method of contactless joint determination of geometric, magnetic, electric parameters and temperatures of a cylindrical ferromagnetic product is considered. The whole research has been carried out only at one frequency of probing longitudinal magnetic field which corresponds to the maximum phase angle of the total EMF of a transformer eddy-current probe taking into account the product heating.