Архів Львівського університету за керівництва Теофіла Модельського (1930–1939) - Осередчук, О.А. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
Архів Львівського університету займає важливе місце в дослідженні актуальних питань з історіографії архівознавства. Дослідження охоплює окремий проміжок діяльності архіву, в якому охарактеризовано основні напрями його роботи. Стаття є реконструкцією діяльності архівного підрозділу університету. Охарактеризовано багато статистичних даних, які дають підставу прийти до висновку, що архів Львівського університету був не тільки значним комплексом документів та діяльним університетським підрозділом, але й зіграв важливу роль в науковому житті зазначеного часу. Архив Львовского университета занимает важное место в исследовании актуальных вопросов историографии архивоведения. Исследование выделяет отдельный промежуток деятельности архива, в котором охарактеризовано основные направления роботы. Статья представляет собой реконструкцию деятельности архивного подразделения университета. Охарактеризовано много статистических данных, которые дают основание прийти к выводам, что архив Львовского университета был не только значительным комплексом документов и деятельным подразделением этого ученого заведения, но и сыграл важную роль в научной жизни своего времени. The archive of the Lviv university is occupied by an important place in research of actual questions in historiography of archival science. Research is selected by the separate interval of activity of archive in which basic directions are described works. The article is a reconstruction of activity of the archived subdivision of university. A lot of statistical information which ground to come to conclusions that an archive of the Lviv university was not only the considerable complex of documents and active subdivision is described but also played an important role in scientific life of that time.