Позиційний (слідкувальний) електропривод на базі вентильного реактивного двигуна з буфером енергії - Ткачук, В.І.; Біляковський, І.Є.; Копчак, Б.Л. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Наведено конструктивні схеми і принципову електричну схему чотирисекційного керованого вентильного реактивного двигуна з послідовним буфером енергії. Описано математичні моделі і комп‘ютерні програми для дослідження електромеханічних процесів. Представлено результати розрахунку перехідного та квазіусталеного режимів роботи електроприводу на базі цього вентильного двигуна. Приведены конструктивные схемы и принципиальная электрическая схема четырехсекционного управляемого вентильного реактивного двигателя с последовательным буфером энергии. Описаны математические модели и компьютерные программы для исследования электромеханических процессов. Представлены результаты расчета переходного и квазиустановившегося режимов работы электропривода на базе этого вентильного двигателя. Structural schematics and an electrical schematic of a four-section controlled switched reluctance motor with a consecutive buffer of energy are given. Mathematical models and computer programs for research into electromechanical processes are described. Results of calculation of transient and quasisteady-state modes of operation of an electric drive based on the controlled switched reluctance motor are submitted.