К постановке оптимизационной задачи для одновитковой обмотки - Бранспиз, М.Ю. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Приведено решение двух задач оптимизации для электрической обмотки в виде одного витка. Показано, что при формулировке задачи оптимизации электромагнитов необходимо учитывать возможное ограничение на область определения исходных данных Приведено розв’язання двох задач оптимізації для електричної обмотки у вигляді одного витка. Показано, що при формулюванні задачі оптимізації електромагнітів необхідно враховувати можливе обмеження на область визначення початкових даних Solutions of two optimization problems for a single-turn winding are given. It is shown that possible limitations on the initial data domain must be taken into account at an electromagnet optimization problem formulation, possible limitations.