Дослідження методами теорії поля характеристик асинхронних двигунів при несиметрії параметрів ротора - Васьковський, Ю.М.; Гайденко, Ю.А.; Нацик, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Виконано моделювання та дослідження методами теорії поля механічних та робочих характеристик асинхронного електродвигуна в несиметричному режимі роботи при обриві стрижнів ротора. Досліджено особливості розподілу електромагнітного поля в активній зоні двигуна при наявності ушкоджених стрижнів ротора. Выполнено моделирование и исследование методами теории поля механических и рабочих характеристик асинхронного электродвигателя в несимметричном режиме работы при обрыве стержней ротора. Исследованы особенности распределения электромагнитного поля в активной зоне двигателя при наличии поврежденных стержней ротора. Mechanical and operational characteristics of an asynchronous motor are simulated and studied by means of field theory methods in asymmetrical operation conditions under the rotor bars break. Peculiarities of electromagnetic field distribution in the active zone of the motor under presence of the damaged bars are analyzed.