Нечеткий регулятор охлаждения силового масляного трансформатора на основе прогноза изменения возмущающих факторов - Поляков, М.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Рассматриваются структура и принципы построения нечеткого регулятора охлаждения силового трансформатора, в котором с целью уменьшения термического износа изоляции трансформатора используются лингвистические переменные прогноза изменения тока нагрузки и температуры окружающей среды. Розглядається структура та принципи побудови нечіткого регулятора охолодження потужного трансформатору, у якому з метою зменшення термічного зносу ізоляції трансформатору використовується лінгвістичні змінні прогнозу зміни струму навантаження та температури навколишнього середовища. The structure and principles of a fuzzy regulator design for power oil-immersed transformer cooling are analyzed, the regulator employs linguistic variables of load current and environment temperature change prediction for the purpose of transformer isolation thermal wear minimization.