Обеспечение надёжности электрогенераторов на АЭС, ГЭС и ТЭС - Шумилов, Ю.А.; Пономаренко, В.К.; Кузьмин, В.В.; Демидюк, Б.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Обосновывается необходимость мониторингу и диагностики технического состояния мощных генераторов в реальном времени для предупреждения аварий. Предлагается отказаться от планово-предупредительных ремонтов в пользу ремонтов по факту существенного отклонения показателей надёжности от нормы. Обґрунтовується необхідність моніторингу і діагностики технічного стану потужних генераторів у реальному часі для попередження аварій. Пропонується відмовитися від планово-попереджувальних ремонтів на користь ремонтів за фактом суттєвого відхилення показників надійності від норми. A necessity for on-line monitoring and diagnostics of large generators state so as to prevent the generators breakdown is justified. It is proposed to replace preventive maintenance by maintenance over significant abnormality of the reliability index.