Втрачений сакральний комплекс Миколаївського монастиря на Печерську в Києві - Бачинська, О.В. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
У статті розглядається з найдавнішого літописного часу і до сьогодні історія майже цілком втраченого сакрального комплексу Миколаївського монастиря в м. Києві, що розміщувався в історичному районі міста – Печерську. В статье рассматривается история с наидревнейших летописных времен и до сегодняшнего дня почти полностью утраченного сакрального комплекса Николаевского монастыря в г. Киеве, находившегося в историческом районе города – на Печерске. The history from the most ancient annalistic times and about today almost of completely lost sacral complex of the Nikolaev monastery in city Kiev in historical area Pechersk is considered in clause.