Розрахунок швидкостей масла в призматичних каналах високовольтного масляного трансформатора із циліндричними обмотками - Байша, О.І.; Козлов, В.В.; Братківська, К.О.; Набокова, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
У статті подано розрахунки швидкості руху маслаї у силових трансформаторах. Отримані результати для прямокутних та призматичних каналів. Вони можуть бути використані для підвищення точності визначення розподілу температури у обмотках та розрахунку максимальної температури. В статье представлены расчеты скорости движения масла в силовых трансформаторах. Получены результаты для прямоугольных и призматических каналов. Они могут быть использованы для повышения точности определения распределения температуры в обмотках и расчета максимальной температуры. The article presents calculations of oil flow velocity in power oil transformers. Results for rectangular and prismatic channels are obtained. They may be used for increasing accuracy of determination of temperature distribution in the windings and for calculating the maximum temperature.