Вплив форми кривої спадання струму на енерговиділення при вимиканні навантаження - Комісаренко, О.І.; Ламанов, С.Л. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Показано, що в реальному діапазоні зміни параметрів ланцюга, що відключається, для суттєвого зниження енерговиділення в навантаженні, за інших рівних умов, необхідно покращувати форму кривої i(t), а коефіцієнт комутаційних перенапруг доводити до максимально допустимого рівня. Аналіз проводиться у відносних одиницях. Показано, что в реальном диапазоне изменения параметров цепи, которая отключается, для существенного снижения энерговыделения в нагрузке, при прочих равных условиях, необходимо улучшать форму кривой i(t), а коэффициент коммутационных перенапряжений довести до максимально допустимого уровня. Анализ проводится в относительных единицах. It is shown that in a real parameters range of a switched-off electrical circuit, for essential energy release reduction in loading it is necessary to improve the shape of i(t) curve and to increase switching surge voltage coefficient up to maximum permissible level, other conditions equal. The analysis is performed in relative units.