Трирівнева система керування віброзанурювачем з лінійним збуджувачем коливань - Макогон, С.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
Запропоновано використання лінійного збуджувача коливань для віброзанурювача, розглянуто процес вібраційного занурення паль та запропоновано трирівневу систему його автоматизації. Дано характеристику кожному рівню в залежності від наявності інформації про систему, описано область застосування. Дано практичну реалізацію нижнього рівня автоматизації. Предложено использование линейного возбудителя колебаний для вибропогружателя, рассмотрено процесс вибрационного погружения свай и предложено трехуровневую систему его автоматизации. Дана характеристика каждого уровня в зависимости от наличия информации о системе, описана область использования. Дано практическую реализацию нижнего уровня автоматизации. Use of the linear vibration exciter for the vibratory driver is offered, control process of vibratory pile sinking is examined and a three-level system of its automation is offered. The performance of each level is given depending on presence of the information on a system, the field of use is described. The practical realization of the lower level of automation is given.