Електромагнітні процеси в нелінійному електрохімічному колі з трьома реактивними елементами при дії імпульсної вхідної напруги - Бондар, О.І. (Електротехніка і електромеханіка, 2007)
В статті представлено уточнену математичну модель електролізера осадження металів з урахуванням катодної та анодної ємності, а також індуктивності електроліту. Отримано часові залежності основних електричних величин, які є показниками кількісного зростання та якості металевих покриттів. Наведено результати експериментальної перевірки адекватності розробленої моделі. В статье представлена уточненная математическая модель электролизера осаждения металла с учетом катодной и анодной емкостей, а также индуктивности электролита. Получены временные зависимости электрических величин, которые являются показателями количественного роста и качества металлических покрытий. Приведены результаты экспериментальной проверки адекватности полученной модели. In the article, a refined mathematical model of a metal plating electrolyzer which takes into account cathode and anode capacitance and electrolyte inductance is introduced. Time dependences of electrical quantities that are figures of quantitative growth and quality of metal coating are obtained. Results of experimental validation of the developed model adequacy are given.