“Завжди вірю, що служу добрій справі…” (публіцистика Володимира Бірчака за матеріалами газ. “Українське слово”) - Новак, С. (Слово і Час, 2010)
Уперше в українському літературознавстві на матеріалах газ. “Українське слово” окреслено тематичні
обрії та розглянуто ідейне спрямування публіцистики Володимира Бірчака 20 – 40-х рр. ХХ ст. The paper is the first attempt to outline the thematic range and the ideological background of Volodymyr
Byrchak’s essays published in the newspaper “Ukrayinske Slovo” during 1920-40s. Впервые в украинском литературоведении на
материаллах газеты “Українське слово” определены
тематические горизонты и рассмотрена идейная
направленность публицистики Владимира Бирчака 20 –
40-х гг. ХХ в. В статье сделаны виводы о многогранности
таланта писателя.