Від основного авторського тексту до академічного видання - Неживий, О. (Слово і Час, 2010)
Методологія визначальних теоретичних понять текстології, як-то основний текст твору, творча воля автора, розглядається на прикладі текстологічних проблем художньої спадщини видатного українського письменника Григора Тютюнника. In the paper, the system of fundamental notions of textology and editorial practice, that is, the basic autograph, the author’s will etc., is confronted with the textological problems concerning the literary heritage of a prominent Ukrainian writer Hryhir Tiutiunnyk. Методология главных теоретических понятий текстологии, как основной авторский текст, творческая авторская воля, рассматриваются на примере текстологических проблем творческого наследия выдающегося украинского писателя Григора Тютюнника.