Застосування штучних нейронних мереж для аналізу електромеханічних систем - Чабан, А. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Запропоновано метод застосування апарата штучного інтелекту, що спирається на найронні мережі, для аналізу усталених процесів в електромеханічних пристроях з розподіленими параметри. Навчання радіальної штучної нейромережі як один з основних етапів здійснюється виключно методами математичного моделювання . Предложен метод применения аппарата искусственного интеллекта, основан на нейронных сетях, для анализа установившихся процессов в электромеханических устройствах с распределенными параметры. Учеба радиальной нейросети как один из основных этапов осуществляется методами математического моделирования . The paper introduces a neural network based method of artificial intelligence tools application to analysis of steady-state processes in electromechanical devices with distributed parameters. Training of a radial neural network as one of the basic procedures is carried out with mathematical modeling methods.